Geertrui van den Brink verbeelden verwoorden verbinden
Kunstzinnig Counselen
 
R&G 2.JPG

Kennismaking

Ik was en ben steeds geboeid door de levens en ontwikkeling van mensen, kunst in allerlei uitingsvormen en historie. Deze interesses zijn steeds meer naar elkaar toegegroeid bij mij. Ik heb verschillende paden bewandeld om te komen tot wie ik nu ben en wat ik doe.

Professioneel gewerkt als beeldend coach en training gegeven.Daarachter zat steeds  de drang om meer te willen weten over de innerlijke wereld van de mens. Zelf ben ik beeldend actief met schilderen en tekenen. 

De behoefte aan verdieping, het onderzoeken van zaken en verbindingen leggen zijn sterke drijfveren voor me.Dat heeft zich nu ook vertaald in in eigen familieonderzoek naar het leven van mijn grootvader Albert van de Poel.

Dit onderzoek is gelukt omdat ik mijn eerder verworden vaardigheden en levenservaringen daarvoor ik heb kunnen zetten.    

Woonplaats: Breda     tel. 06 53 91 29 34

 

 
strijd om het nest  (2).JPG

Expositie 'Duivels, demonen en bezweringen'

In de periode 4 december tot 23 januari 2022 toon ik werken met het thema

' Duivels, demonen en bezweringen' in Het Gele Huis. Dit is een expositie samen met Ada Krowinkel. De werken zijn ontstaan in de periode sinds de lockdowns vanaf maart 2020. 

Onze verschillende stijlen van werken komen wonderwel toch goed bij elkaar! Het zijn schilderijen(panelen), collages en ruimtelijk werk ( hoofdtooien). 

Te bezoeken op vrijdag en zondag van 14.00- 17.00. Zaterdag van 11.00- 17.00.

Verder op tweede Kerstdag, woensdag 29 en donderdag 30 december van 14.00- 17.00.

Op afspraak uiteraard ook. Stuur me dan een bericht.

We sluiten af met een 'Finissage' op 23 januari( zondagmiddag). Om 15.00 spreekt

Gabriel van den Brink, cultuurfilosoof en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam een toepasselijk woord. Je kunt je hiervoor aanmelden. 

www.hetgelehuisinprincenhage.com

 
ankum 2.gif

in voorbereiding

De lockdown periode van de afgelopen maanden heb ik gebruikt om een andere tak van mijn familie te onderzoeken en dit verhaal uit te gaan schrijven. Totaal iets anders dan de geschiedenis van mijn Vlaamse grootvader en WOII.

Nu zijn mijn Duitse roots in beeld gekomen door de familie van mijn oma. Haar vader was een Duitse emigrant die naar Amsterdam vertrok in 1877. Er waren allerlei verhalen over diens familie in de buurt van Osnabruck.

Alles nageplozen en ik heb nu een stamboom met 12 generaties op kunnen stellen.

Om dit verhaal voor buitenstaanders interessant te maken ga ik ook in op de historische ontwikkeling, sociaal maatschappelijke structuren, de invloed van religie en economische situatie,wat allemaal meespeelde in de komst van vele Duitsers naar o.a. Nederland.

Zodra we weer bij elkaar kunnen komen organiseer ik een lezing over dit verhaal.

 

 

Boek presentatie

signeren van mijn boek

Op 1 december jl vond de boekpresentatie bij Van Kemenade en Hollaers in Breda plaats en heb ik een exemplaar overhandigd aan Jolande Sjoukes die namens BN|DeStem aanwezig was.

Titel   Dr.Albert van de Poel

          Eerherstel voor Gestapogevangene 5919 

          ISBN 978 94 022 4788 6 

Ruud van Overloop en Peter den Otter brachten muziek van voor, tijdens en na WOII.

 

 

Vervolg op boek

afbeelding lezing 31 10 2020.jpg

Nadat mijn boek over grootvader Vandepoel uitgegeven was, merkte ik dat ik ondertussen zoveel documentatie had staan dat ik twee dingen kon.  Alles ordenen en dat wat overbodig was, wegdoen. Of verder gaan met de informatie die ik terzijde had moeten leggen, om de inhoud van het boek leesbaar te houden.

Dat laatste werd het. Er kwam een archief bij. Een historicus droeg mij zijn archief over, opgebouwd in midden jaren  '90 over een van contacten van mijn grootvader.

Een archief met gespreksopnames met personen die al op hoge leeftijd waren maar nog een uitstekend geheugen hadden. Met handgeschreven brieven( niet iedereen werkte al digitaal) en foto's. 

Deze informatie betrof dr. Hein Hoeben, in Breda e.o. bekend als een van de Gestapomartelaren. 

In mei 2020 heb ik een eerste verhaal gepresenteerd over hem en zijn vlucht naar Frankrijk in mei '40. Maar ook over zijn dramatischt thuiskomst. Binnen drie uur werd hij gearresteerd. Hein Hoeben overleed in febr. 1942 in de gevangenis in Berlijn.

Eind oktober heb ik een tweede lezing gegeven.

Hein Hoeben maakte deel uit van een Internationale RK journalistenvereniging.

Hoe zou het de mensen in die vereniging vergaan zijn, toen hun land door Nazi Duitsland werd bezet? Een verhaal dat achtergrond informatie heeft en zicht geeft op de systematische vervolging van journalisten uit deze kring.

 

 

Contact

Geertrui van den Brink
Mobiel: 06 53 91 29 34
E-mailadres: info@geertruivandenbrink.nl